Praktijkworkshops nachtfotografie in hartje Amsterdam

Wil je een praktijkworkshop nachtfotografie volgen en eens duidelijk uitgelegd krijgen hoe je je camera moet instellen als je nachtfoto’s maakt? Ga dan mee met een van praktijkworkshops nachtfotografie en avondfotografie in Amsterdam. Ik neem je mee naar de mooiste locaties aan het water in het centrum van de stad.

Spetterende nachtfotografie met lichtkunst aan het water

De mooiste tijd voor nachtfotografie in Amsterdam zijn de maanden december en januari, als de stad wordt opgeluisterd door lichtkunst aan het water. Elk jaar zijn er weer nieuwe installaties te zien en fotograferen langs het water. Kies je voor een workshop in december of januari, dan ben je dus verzekerd van spectaculaire beelden.

Lichtkunst in hartje Amsrsterdam tijdens de donkere dagen rond Kerst

Fotograferen tijdens het blauwe uurtje

Ben je in de gelegenheid om al in de namiddag (rond 16.30 of 17.00 uur) aan een workshop te beginnen, dan kun je profiteren van het ‘blauwe uurtje’. Dat is de periode na zonsondergang wanneer de hemel langzaamaan van blauw naar zwart gaat kleuren. Voor zonsopgang is het blauwe uurtje er ook, maar dan in omgekeerde volgorde. Vooral met het warm contrasterende kunstlicht van huizen en lantaarns kun je erg fraaie foto’s maken tijdens het blauwe uurtje in de stad. Fotograferen tijdens het blauwe uurtje heeft wel een nadeel; het licht verandert vrij snel.

Nachtfoto van het Amrath hotel met lichtkunst op de voorgrond genomen over het spiegelende water van het Oosterdok
Tijdens het blauwe uurtje steekt het warme kunstlicht fraai af tegen de blauwe hemel

Nachtfotografie tijdens de winteravonden

Sla je het blauwe uurtje over en ga je liever in de avond dan kun je je inschrijven voor avondworkshop. De avondworkshops beginnen meestal om 19.30 uur en duren net als de workshops tijdens het blauwe uurtje 2,5 uur.

Nachtfotografie met statief aan de Amsterdamse grachten
Nachtfotografie met statief aan de Amsterdamse grachten

Maximaal vijf deelnemers

In de workshops nacht- en avondfotografie neem ik maximaal vijf mensen mee, zodat je verzekerd bent van veel begeleiding bij het maken van je foto’s.

Wat heb je nodig?

De beste resultaten krijg je met een camera die je handmatig kunt instellen. Zorg ook dat je een statief meeneemt, en het liefst ook een afstandsbediening of draadontspanner. Bij elke workshop krijg je een uitgebreider lijstje met wat je het beste kunt meenemen.

Deel dit met je fotovrienden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BEL ME NU
+
Bel mij!