Fotowandelaars

een initiatief van Lex van den Bosch (1965)

Wie is Lex?

Amsterdammer, en erg nieuwsgierig naar de wereld. Sinds 1991 actief in de reiswereld en de fotografie. Houdt van buiten bewegen, buiten fotograferen, lekker eten, gezelligheid, de natuur en de bergen. Heeft als fotograaf-reisreporter zo’n beetje alles gedaan wat je in het toerisme tegenkomt: in rotswanden hangen, op hondensledes zitten, op een raft rondrazen, toerskiën, ziplinen, sneeuwwandelen, parapenten, zeekajakken rond een vulkaan, zeilen, duiken, snorkelen, op safari gaan, door de jungle sjouwen, bergen beklimmen, door dalen gaan, wandelen, fietsen, mountainbiken, langlaufen, canyoning en pelgrimsroutes lopen.

Zelf ziet hij zijn levensloop als volgt:

“Nieuwsgierigheid naar de wereld is een van mijn belangrijkste drijfveren. Als afgestudeerd bioloog begeleidde ik in 1991 mijn eerste sportieve wandelreis (wandelen en canyoning). In datzelfde jaar begon ik met serieuzer fotograferen. Lex van den Bosch Sindsdien heeft de combinatie reizen, fotograferen en mensen mee naar buiten nemen me nooit meer losgelaten. Ook niet toen ik twee jaar lang een safarikamp opbouwde in de outback van Namibië. Uiteindelijk begon ik in 2008 de eerste fotoreizen te begeleiden. Het was ook het jaar dat ik reisverhalen en reisreportages (beeld en tekst) onder de vlag van mijn eenmanszaak BeeldenVerhaal.nl begon te publiceren. Publicaties zijn verschenen in o.a. de Volkskrant, de Morgen AD Reizen, FD persoonlijk, Seasons, Roots, Hoogtelijn, SNP-magazine, Wandelmagazine, Bergen, Hike & Trekking, Snow, Bike & Trekking, Mitra en Kampeerauto. Reis- en fotoblogs zijn te vinden op SNP.nl, Oppad.nl. Andere reisblogsites waar ik op publiceerde, zoals Nextdestination.nl, zijn alweer verdwenen. Het web is nu eenmaal vluchtig. In 2018 heb ik samen met mijn partners Anton Harfst en Laurien van den Hoven het samenwerkingsverband Fotoreizigers.nl opgericht. In 2021 kwam ik met mijn eigen label: Fotowandelaars.”

Een greep uit de artikelen die ik als reisfotograaf-journalist in bladen publiceer:

Artikel over toerskiën in Wallis, gepubliceerd in Hoogtelijn (NKBV) (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Harry Potter reportage in SNP Magzine (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Reportage voor SNOW magazine over skiën in het Ertsgebergte (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)SEASONS: verhaal over bergdorp in het Bulgaarse Rhodophe-gebergte (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Publicatie over Gross Arl in Hoogtelijn (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Hike & Trekking, verhaal over huttentocht voor gezinnen in Salzburgerland (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Vrijwilligersvakantie in Moldavië, gepubliceerd in magazine van NKC Nederlandse Kampeerauto Club (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Albanië Teth vallei, gepubliceerd in FD Persoonlijk - Het Financieele Dagblad (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Publicatie in Hondenleven, over wandelen met honden op de Grote Sint-Bernhardpas (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)Mitra Magazine, artikel over wijnwandelen in de Elzas (Teskt & Beeld Lex van den Bosch)Voorkant en verhaal in het Wandelmagazine over pelgrimroute in Italië (Tekst & Beeld Lex van den Bosch)

Samenwerkingen en links

Samen met Anton Harfst en Laurien van den Hoven van Photothema heb ik in 2018 Fotoreizigers opgericht. Fotoreizigers is een samenwerkingsverband tussen Fotowandelaars en Photothema. Met Fotoreizigers inspireren we elkaar niet alleen tot het ontwerpen van mooie en goed georganiseerde fotoreizen, fotoworkshops en fotowandelingen, we zorgen ook voor kwaliteitsborging en een gezamenlijke nieuwsbrief. Waar nodig vervangen we elkaar, bijvoorbeeld in het geval van ziekte. Ook samenwerkingen worden gedeeld. Zo organiseren we reizen buiten onze eigen landsgrens vaak in samenwerking met Aladin Travel. Het webdesign van onze websites Fotowandelaars, Fotoreizigers en Photothema hebben we gezamenlijk uitbesteed aan Klokwerkdesign.
Het logo van Fotowandelaars is een ontwerp van Mariken Bokeloh. Voor het fotokajakken werkt Fotowandelaars samen met Wekayak.

Deel dit met je fotovrienden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BEL ME NU
+
Bel mij!