Fotograferen in Italië

Ga je op vakantie naar Italië en wil je gaan fotograferen? Zoek je een fotoreis in Italië of ga je er een fotocursus volgen? Of je nu zelfstandig met de camera op pad gaat, of een fotoreis in Italië hebt geboekt, fotograferen in Italië is een feest! Want Italië is bijna een continent op zich.

Op vakantie in Italië, wat ga jij fotograferen?

Door de rijke cultuur en natuur, en de enorme variatie aan landschappen, streken en steden, is het aantal onderwerpen om te fotograferen in Italië bijna onuitputtelijk. Landschapsfotografen vergapen zich vanachter hun camera aan de messcherpe pieken van de Dolomieten of aan de vulkaanlandschappen rond de Etna of op de Eolische Eilanden Vulcano en Stromboli. Architectuurfotografen gaan los op de barokke steden in Zuid-Italië en op Sicilië, of op Romeinse bouwwerken in Rome. Voedselfotografen kunnen een levenswerk bij elkaar fotograferen als ze de gigantische diversiteit aan Italiaanse streekgerechten in beeld zouden brengen. Want de regionale keukens zijn tot op de dag van vandaag behouden in Italië. Portretfotografen vinden de prachtigste karakters door het hele land. Ja, fotograferen in Italië is een feest. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gevoel voor stijl en uiterlijk vertoon van de Italianen. Prachtig om te fotograferen. In modestad Milaan, of zomaar in een Italiaans dorpje in de Piemonte.

Vakantiegangers fotograferen het Colloseum in Rome vanuit de open bus

Het Colosseum is een van de meest gefotografeerde objecten in Italië

Regels voor fotograferen tijdens je vakantie in Italië

Mag je zomaar iedereen fotograferen in Italië? Als je gaat fotograferen in Italië gelden in principe dezelfde spelregels als in Nederland. Je mag als amateurfotograaf mensen fotograferen in de openbare ruimte en de beelden (niet-commercieel) gebruiken. Zolang je dit maar met respect doet en ook de openbare veiligheid niet schaadt. Als je door politie wordt aangesproken en je wordt gevraagd foto’s te wissen, mag je dit weigeren. Alleen de openbare aanklager kan dit van je eisen.

Met Fotowandelaars naar Italië

Als Italië fan neem ik je graag mee op fotoreis naar Italië. Om je de mooie plekken te wijzen, je van de fantastische keuken te laten proeven en je in aanraking te brengen met de Italiaanse taal en cultuur. Ik ben al tientallen malen in het land geweest, maar Italië zal me nooit gaan vervelen. Er is altijd wel een fotoreis naar Italië die je kunt boeken:

Deel dit met je fotovrienden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BEL ME NU
+
Bel mij!