Garantie fotoreizen: goed verzekerd op reis

Of je nu een korte workshop boekt in Nederland of een lange reis ver weg: je kunt er in alle gevallen vanuit gaan dat je met de Fotowandelaars goed verzekerd op reis gaat. Iedere aanbieder van pakketreizen is wettelijk verplicht om een garantieregeling te hebben (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:512). Al onze reizen zijn pakketreizen, omdat je bij ons minimaal de workshop/programma van een fotoreis en accommodatie boekt. Lokaal vervoer en de reis van en naar de bestemming maken ook vaak onderdeel uit van het pakket. Logisch dus dat de garantie voor de fotoreizen bij ons goed geregeld is via STO Garant of de GGTO.

  1. Meerdaagse fotoreizen en meerdaagse workshops in Nederland (STO Garant)
  2. Buitenlandse fotoreizen i.s.m. Aladin Travel (GGTO)

Garantie fotoreizen en meerdaagse workshops in Nederland via STO Garant

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Fotowandelaars gebruik van STO Garant, een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling. Je kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina. Alle informatie over STO Garant vind je op www.sto-garant.nl.

Bij elk reisaanbod van Fotowandelaars op deze website lees je of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vind deze garantieregeling op de website van STO Garant.

logo van STO-Garant garantieregeling

De werking

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op je boeking, dan betaal je de reissom niet aan Fotowandelaars, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt je reissom tot na afloop van je boeking. De dag na afloop wordt de reissom vrijgegeven aan Fotowandelaars. Mocht Fotowandelaars voor het einde van je boeking in financieel onvermogen geraken, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling lees je hoe je daar in dat geval aanspraak op maakt.

Meer informatie vind je op de website van STO Garant.

Meerdaagse reizen in Nederland vallen altijd onder de garantie van STO Garant. Je betaalt dan € 14,52 extra. NB. Bij annulering krijg je dit bedrag niet terug.

Garantie buitenlandse fotoreizen in samenwerking met Aladin Travel

Buitenlandse fotoreizen van Fotowandelaars worden in samenwerking met Aladin Travel georganiseerd en vallen onder het GGTO garantiefonds. Aladin Travel is per 1 juli 2016 aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour Operators (GGTO).

Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis.

Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens je verblijf je terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de GGTO website.

Eendaagse fotoworkshops en online cursussen

Eendaagse fotoworkshops en online cursussen vallen niet standaard onder de garantieregeling van STO-Garant of GGTO.  Bekijk voor deze activiteiten de algemene voorwaarden.

 

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!