Fotoreizen

Fotoreizen van Fotowandelaars – intensief fotograferen, ontspannen op reis

Wil je intensief fotograferen op vakantie, en toch ontspannen op reis? Ga dan mee met een fotoreis van Fotowandelaars. Deze groepsreizen fotografie hebben een uitgebalanceerd programma, met een dagindeling die op maat is gemaakt voor fotografen. Elke fotoreis wordt persoonlijk begeleid door mij, Lex van den Bosch. Als ervaren reisfotograaf  – klik hier als je nieuwsgierig bent naar publicaties – deel ik niet alleen graag mijn kennis over fotografie, maar ook mijn passie voor de landen en streken waar ik je mee naartoe neem.

Goed georganiseerde fotovakanties met een uitgebalanceerd programma

Fotograferen duurt bijna altijd langer dan je van tevoren zou denken. Fotowandelingen zijn vaak eerder te lang dan te kort. Daarom vragen fotoreizen om een goede dagindeling en planning vooraf. Dit puzzelwerk, waarbij fotolocaties, fotowandelingen en horeca getest en routes ontwikkeld worden, kun je met een gerust hart aan mij overlaten. Zo kun je ontspannen op fotovakantie, en toch genieten van een goed gevulde fotodag. Of je nu meegaat op fotoreis in Italië, Griekenland, Costa Rica of Nederland.

Persoonlijke aandacht door kleine groepen (5 tot 8 deelnemers)

Een fotoreis met Fotowandelaars telt 5 tot 8 deelnemers. Nooit meer, een enkele keer minder. Zo is persoonlijke aandacht gegarandeerd, en loop je elkaar niet in de weg op fotolocaties.

Onbekommerd op vakantie met fotograferende reisgenoten

Tijdens een fotoreis deel je je passie voor de fotografie met je reisgenoten. Met andere fotografen, die vaak net zo enthousiast zijn als jijzelf. Je kunt je tijdens een georganiseerde fotografiereis dan ook helemaal uitleven in de fotografie. Ongeremd en onbekommerd, zonder dat je rekening hoeft te houden met een reisgenoot die toevallig niet zo van fotograferen, maar wel van opschieten houdt.

Als fotograaf wil je op mooie plekken de tijd hebben om te fotograferen. Foto genomen bij Sparta, Griekenland.
Als fotograaf wil je op mooie plekken de tijd hebben om te fotograferen. Foto genomen tijdens fotoreis naar de Peloponnesos, Griekenland.

Inspirerende foto-opdrachten en fotobesprekingen

Op de meeste dagen krijg je één of meer facultatieve foto-opdrachten mee. Deze opdrachten hóef je dus niet te doen, maar de praktijk leert dat het overgrote deel van de reisgenoten meestal meedoet. De opdrachten zijn bedoeld om je te inspireren, om je richting te geven, of om de omgeving goed op je in te laten werken. In de fotobespreking die we bijna elke dag houden, bekijken we gezamenlijk de resultaten. Hierbij kun je allerlei tips en complimenten ontvangen, of om specifieke feedback vragen. Respect voor elkaar en voor elkaars werk staan altijd centraal bij de fotobesprekingen. En natuurlijk een goede sfeer. We zijn tenslotte met elkaar op vakantie!

Hoeveel wandel je tijdens een fotoreis?

De wandelingen tijdens de fotoreizen zijn op maat gemaakt voor fotografen, en zijn meestal zo’n 2 tot 5 kilometer lang. Bij bijzondere locaties wordt langer stilgestaan, en krijg je de tijd om uitgebreid te fotograferen. Over moeilijk terrein gaan de fotowandelingen nooit. De wandeling wordt altijd aangepast aan de omstandigheden. Neem de fotoreis naar Sicilië van maart 2022. Toen we op de flanken van de Etna meer dan een meter verse sneeuw tegenkwamen, hebben we de wandeling ingekort en sneeuwschoenen aangetrokken. Best spannend voor sommige fotografen, maar het werd de mooiste dag van de hele reis!

Soorten fotografie tijdens een groepsreis fotografie

Het leuke van fotograferen op reis is dat je verschillende soorten fotografie kunt beoefenen.  Reisfotografie, landschapsfotografie, architectuurfotografie, straatfotografie, natuurfotografie, reportagefotografie, detail- en macrofotografie, portretfotografie, ze komen allemaal wel in een of meer fotoreizen aan bod. In sommige reizen staat een specifieke tak van fotografie centraal, zoals bij de macrofotografiereis naar Griekenland. De fotoreis naar Costa Rica is gericht op zowel cultuur als natuur, zeer geschikt als je bijvoorbeeld portretten van mensen en ook van dieren wilt maken. De reis naar Sicilië heeft juist landschapsfotografie op een vulkaan en barokke architectuur in de Noto-vallei als centrale thema’s.

Architectuurfotografie, straatfotografie en urbexfotografie; in de meeste fotoreizen kun je je uitleven in meerdere soorten fotografie. Foto's genomen voor fotoreis naar Piemonte
Architectuurfotografie, straatfotografie en urbexfotografie; in de meeste fotoreizen kun je je uitleven in meerdere soorten fotografie. Foto’s genomen voor fotoreis naar Piemonte.

Fotoreizen voor gevorderde én beginnende fotografen

De meeste fotoreizen zijn geschikt voor zowel gevorderde als meer beginnende fotografen. Tenzij het een echt gespecialiseerde fotoreis is, waarvoor je bepaalde vaardigheden onder de knie moet hebben. Dat staat echter altijd bij de reis vermeld. De meeste deelnemers zijn amateurfotograaf, maar het komt regelmatig voor dat een beroepsfotograaf meegaat met een fotoreis, vaak uit een andere discipline. Sta je als beginnend fotograaf dan in de schaduw? Integendeel, veel gevorderde fotografen vinden het heel plezierig hun kennis en kunde met anderen te delen. En natuurlijk kun je veel leren van mij als reisbegeleider-fotograaf.

Lekker eten en genieten

Op fotoreis gaan is niet alleen landen en streken verkennen met de camera. Ook op culinair gebied is er veel te ontdekken. Vooral de reizen naar Italië en Griekenland laten je in contact komen met de geweldige lokale keukens en hun prachtige ingrediënten.

Goed om te weten

Geen voucher maar je geld terug als een reis niet doorgaat of wordt verzet

De pandemie is nog niet ten einde. Je kunt ervoor kiezen om de reissom terug te krijgen als ik een reis vanwege overmacht moet annuleren. Je bent dan alleen de bijdrage kwijt voor het STO-Garant (€ 14,52 per boeking). De reis doorschuiven naar een later tijdschip of een andere reis boeken mag dan ook, maar hoeft niet.

Corona-protocol

Alle activiteiten sluiten aan bij de protocollen van het RIVM en de fotobond. Het Fotowandelaars Corona-protocol kun je lezen op de website.

Boek flexibel: neem een optie

Misschien ben je op dit moment huiverig om een reis te boeken. Gelukkig kun je ook een optie nemen op een fotoreis. In de huidige situatie verleng ik de optie tot vrij kort voor vertrek op voorwaarde dat er nog plaats beschikbaar is. Het nemen van een optie voor binnenlandse reizen is gratis. Voor reizen naar het buitenland is de korte optie gratis en betaal je voor een optie van 3 maanden € 25.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!