Fotoreizen Nederland

Fotoreizen in Nederland met Fotowandelaars

Fotowandelaars organiseert ook fotoreizen in Nederland. Uitstekend georganiseerde reizen in eigen land, waarbij je al je zorgen uit handen worden genomen. Met prachtige foto-locaties, ontspannen fotowandelingen, fotobesprekingen en uitgekiende dagprogramma’s op maat voor fotografen. Behalve fotoreizen in Nederland organiseert Fotowandelaars ook fotoworkshops en fotowandelingen in Nederland, fotoreizen in Italië, Costa Rica en Griekenland, en online fotocursussen.

Geen reizen of workshops gevonden

Wat voor locaties en landschappen in Nederland bezoek je tijdens de fotoreizen?

Bij alle Fotowandelaars-fotoreizen in Nederland ben je verzekerd van veel afwisseling. Je komt bij diverse foto-locaties in heel verschillende landschappen. Zo kom je alleen al tijdens de fotoreis Langs Berg en Dal in heidegebieden, een rivierenlandschap, een polder, op stuwwallen, langs akkers, in dorpen en in loofbos. Het programma tijdens de fotoreizen op Tholen en Sint-Philipsland is juist weer nauw verbonden met de zee. We fotograferen er langs de Oosterschelde, gaan met onze laarzen de slikken op, bezoeken vergeten dorpjes, fotograferen bij drooggevallen getijdenhaventjes en gaan op zoek naar fotogenieke oude zeedijken en poldergemalen. Doe je de reis in het voorjaar, dan krijg je orchideeën als de bijenorchis en hondskruid voor de lens. Voor alle fotoreizen in Nederland geldt dat zowel cultuur als natuur aandacht krijgt.

Welke soorten fotografie doe je tijdens een Nederlandse fotoreis met Fotowandelaars?

Er altijd plaats ingeruimd voor meerdere soorten fotografie in het programma van een fotoreis. Net als in het buitenland zal je al snel verschillende vormen van fotografie willen gebruiken om dingen die je onderweg ziet vast te leggen. Zo vraagt een karakteristieke kop om een portret, een leuk tafereel op een dorpsplein om straatfotografie en een spectaculair landschap om landschapsfotografie. Bij elke fotoreis is er genoeg ruimte om hierbij je eigen voorkeur te volgen. Daarnaast krijg je gerichte opdrachten mee. Dat kan om zwart-witfotografie gaan, landschapsfotografie, straatfotografie, detailfotografie, nachtfotografie, maar bijvoorbeeld ook om aan de slag te gaan met vormen en lijnen. En wat voor soort fotografie we ook gaan doen tijdens onze fotoreizen naar Nederland, je krijgt altijd uitleg en tips. Ook zijn er fotoreizen met een specifiek fotografisch thema, zoals de fotoreis Details en structuren in Zeeland.

tholen landschapsfotografie van Oosterschelde en detail van zeekraal gefotohgrafeerd tijdens een fotoreis in Nederland
Landschapsfotografie en detailfotografie aan de Oosterschelde tijdens een fotoreis naar Tholen

Opdrachten en fotobesprekingen bij fotoreizen in Nederland

Meestal krijg je een foto-opdracht mee als we gaan fotowandelen of een locatie bezoeken. Verplicht zijn deze opdrachten niet, maar de praktijk leert dat het vaak erg leuk en leerzaam is om mee te doen. Ik vraag je bijvoorbeeld eens verhalend te fotograferen. Of om een Nederlands dorp in zwart-wit te fotografen. Zo geef ik je wat richting bij het fotograferen, of laat ik je door een andere bril kijken. Bij de fotobespreking later op de dag blijken de andere fotografen meestal met heel andere ogen te kijken dan jijzelf. Tijdens de fotoreizen in Nederland houden we bijna elke dag wel een fotobespreking.

Deelnemer aan de fotoreis naar Tholen fotografeert bij zonsondergang met statief langs de Oosterschelde
Graag beoefende genres tijdens de fotoreizen: dierenfotografie en fotograferen bij zonsondergang

In kleine groepen op fotoreis in Nederland

Net als de fotoreizen in het buitenland van Fotowandelaars zijn de fotoreizen in Nederland alleen met kleine groepen. Met maximaal 5 tot 8 deelnemers. Zo is persoonlijke aandacht gegarandeerd en is er altijd ruimte voor vragen. In het veld, maar ook bij de fotobesprekingen.

Reisfotograaf en reisjournalist als begeleidend fotograaf

Als reisfotograaf-reisjournalist maakte ik – begeleidend fotograaf Lex van den Bosch – veel fotoreportages en reisverhalen in binnen- en buitenland. Ik ben altijd op zoek naar mooie foto-locaties, interessante plekken en verhalen. Daarnaast begeleid ik al sinds 2008 fotoreizen. Met Fotowandelaars ben je dus verzekerd van kundige begeleiding, ook als je een fotoreis in Nederland uitkiest.

Fotoreizen in Nederland is de seizoenen beleven met de camera

Fotoreizen in Nederland is reizen met je camera door gematigde streken. En daarmee heb je de jaargetijden voor het uitkiezen als fotograaf. Al vroeg in het voorjaar, nog voor de frisgroene blaadjes ontluiken, kun je in onze Nederlandse loofbossen terecht om bloementapijten te fotograferen. Met sneeuwklokjes, bosanemonen en verschillende soorten sleutelbloemen. Ben je een liefhebber van de zomersfeer? Dan vind je het misschien ook zo fijn om de zonsondergang boven de Oosterschelde mee te maken op een windstille zomeravond. In de herfst trekken we erop uit om de prachtige herfstkleuren te fotograferen in de hellingbossen. Bijvoorbeeld tijdens de herfsteditie van de fotoreis rond Berg en Dal, in het Rijk van Nijmegen.

Oosterschelde gefotografeerd met Lange sluitertijd
Oosterschelde gefotografeerd met een lange sluitertijd en beukenbos in herfstkleed bij Berg & Dal

Fotocursussen en fotoreizen in de Nederlandse winter

Breekt de winter aan, leg de camera dan vooral niet in de kast. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een zesdelige cursus Online creatieve fotografie of voor de zesdelige cursus Online macrofotografie. Ook bieden we regelmatig fotoreizen in winters Nederland aan. Trek er in de winter in elk geval regelmatig op uit. Want winterse landschappen in Nederland zijn prachtig om te fotograferen. Met een laagstaande zon, verhullende mistflarden en afgetekende silhouetten tegen een verre, vlakke horizon. Sneeuw en ijs zijn natuurlijk de kers op de winterse fototaart. Ook met de macrolens.

Interesseformulier voor fotoreizen in Nederland

Kun je niet mee met een ingeplande fotoreis, en wil je misschien een andere keer mee? Of heb je suggesties? Vul dan het interesse-formulier in. Zo word je automatisch op de hoogte gehouden.

Ingeplande fotoreizen in Nederland:

Geen reizen of workshops gevonden
Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!