Fotoreizen Italië

Fotoreizen naar Italië met Fotowandelaars

Zoek je een goed georganiseerde fotoreis naar Italië? Een ontspannen fotovakantie, waarin je intensief en onbekommerd met je passie voor fotografie bezig kunt zijn? Ga dan mee met een fotoreis naar Italië van Fotowandelaars. In deze Italiaanse fotoreizen is niet alleen ruimte voor intensief fotograferen, fotobesprekingen en stimulerende foto-opdrachten, maar ook voor ontspanning en genieten. Zo kun je als fotograaf ook een graantje meepikken van het Italiaanse dolce vita. Of je nu de fotoreis naar Piemonte (Piëmont) in Noord-Italië kiest, of de fotoreis naar Sicilië in het verre zuiden.

 

Kies je voor een fotoreis in de Italiaanse lente of in de herfst?

De fotoreizen naar Italië doen we in de lente of de herfst. Is de fotoreis naar Sicilië of Piemonte (nog) niet ingepland in het seizoen van jouw keuze, vul dan een interesseformulier in. Dan houd ik je op de hoogte.

 

Landschap in de late nazomer in Piemonte met wijgaarden en druivenplukster in de Cilento
De herfst is een prachtige tijd voor fotoreizen naar Italië, met milde temperaturen en fraaie herfsttinten

‘Professioneel’ Italiëliefhebber als begeleidend fotograaf

Kies je voor een fotoreis naar Italië met Fotowandelaars, dan kies je voor een fotoreis die wordt begeleid door een echte Italiëliefhebber. Ik – begeleidend fotograaf Lex van den Bosch – spreek niet alleen Italiaans, ik ben ook tientallen malen in Italië geweest. Om fotoreportages en verhalen te maken over Italiaanse regio’s, om fotoreizen te ontwikkelen, en om routes voor te lopen voor wandelreizen. Reisreportages over streken als Toscane, Umbrië, Emilia-Romagna, Trentino, de Dolomieten en de Abruzzen verschenen in diverse magazines en kranten. Over wandelen, fietsen, steden, pelgrimsroutes, via ferrata’s, skiën, langlaufen, eten, kamperen en fotograferen in Italië. Ook ben ik vaak voor vakanties naar Italië afgereisd; in al z’n diversiteit is het een land dat me altijd zal blijven trekken. Met Fotowandelaars ben je dus verzekerd van een begeleider met kennis en passie voor Italië.

In kleine groepen op fotoreis door Italië

Ook de fotoreizen in Italië zijn altijd met kleine groepjes fotografen. Het maximumaantal deelnemers varieert tussen de 6 en 8 fotografen, afhankelijk van welke fotoreis je kiest. Zo kan ik als fotograaf-reisbegeleider persoonlijke aandacht garanderen. Zowel in het veld, als tijdens de fotobesprekingen.

Fotoreizen in Italië met kleine groepen heeft als voordeel dat je makkelijker in contact komt met de lokale bevolking. Ontmoeting met een man op scooter nadta hij het café in Catania heeft verlaten.
Een van de voordelen van het reizen in een kleine groep is dat je makkelijker in contact komt met de lokale bevolking.

Soorten fotografie tijdens een groepsreis fotografie in Italië

Landschapsfotografie, detailfotografie, architectuurfotografie, abstracte fotografie, straatfotografie, nachtfotografie, portretfotografie, zwartwitfotografie – tijdens fotoreizen in Italië komen de meeste soorten fotografie wel aan bod. Specifieke locaties als de zwartgeblakerde landschappen op de flanken van de Etna-vulkaan (landschapsfotografie), een nachtelijk plein in Syracuse (nachtfotografie) of een boerenmarkt (straat- en portretfotografie) in het Piemontese stadje Alba, vragen om een gerichte benadering. Daar krijg je dan ook uitgebreide uitleg en instructie over. Een andere keer richten we ons op details of geometrische vormen in het landschap. Dat kan in eerste instantie best ‘je ding’ niet zijn, maar de praktijk leert dat je jezelf enorm kunt verrassen.

Twee soorten fotografie tijdens foto reizen naar Italië: landschapsfotografie op de Etna vulkaan en straatfotografie in Scanno
Landschapsfotografie en straatfotografie, twee soorten fotografie die aan bod komen tijdens de fotoreizen naar Italië

Fotoreizen naar Italië is fotograferen met andere ogen – opdrachten en fotobesprekingen op reis

Als je op fotoreis gaat in een land als Italië zal je de camera zeker gaan richten op zaken die je opvallen als fotograaf, of ze nou typisch Italiaans zijn of niet. Een (facultatieve) foto-opdracht laat je met andere ogen naar een locatie kijken, bijvoorbeeld op een barokplein op Sicilië of op de flanken van de vulkaan Etna. Doordat je wordt uitgedaagd, zijn dit soorten opdrachten vaak erg leuk en leerzaam. En wanneer je in de fotobesprekingen ook de foto’s van je reisgenoten te zien krijgt, blijken zij toch vaak heel anders te kijken dan jijzelf.

Voor beginnende én gevorderde fotografen

De fotoreizen in Italië zijn geschikt voor zowel (meer) beginnende als gevorderde fotografen. De gemene deler is dat alle deelnemers graag fotograferen. Met een persoonlijke benadering en hier en daar wat uitleg op maat, lukt het zo goed als altijd om iedereen een fijne reis te bezorgen.

Fotoreizen in Italië is ook genieten van de Italiaanse keuken

(Foto)reizen naar Italië is genieten van de Italiaanse keuken. Of eigenlijk: van de regionale keukens van Italië. Want Italië is een land waar de lokale eetculturen helemaal intact zijn gebleven en zich nog altijd ontwikkelen. Dat komt niet alleen door de late nationale eenwording, maar ook door de enorme verschillen in klimaat, reliëf en culturen. Zo kun je tijdens de fotoreis naar het Noord-Italiaanse Piemonte genieten van streekgerechten als vitello tonnato, agnolotti (een gevulde pasta), panna cotta en allerlei gerechten met hazelnoot en truffel (de witte truffels uit Alba zijn wereldberoemd). Tijdens de fotoreis op Sicilië kun je juist genieten van gerechten waarin meer zuidelijke ingrediënten zijn verwerkt. Vergeet vooral niet arancini (gefrituurd rijstgerecht in de vorm van een sinaasappel), pasta alla Norma, caponata en heerlijke zoetigheden als cannoli en cassata (dit is geen ijsje!) te proeven. Én de heerlijke Siciliaanse koekjes, waarin pistachenoten, amandelen en sinaasappelen zijn verwerkt. Een mooi opgemaakt bordje is natuurlijk ook nog heel fotogeniek. Best handig als je dan een zakformaat camera hebt meegenomen naar het restaurant. Of een goede smartphone. Onderstaande foto’s zijn gemaakt met een Sony RX100 pocketcamera in Sardijnse osteria’s (informelere restaurantjes).

Collage die je kunt maken bij fotoreizen in Italië; van 4 streekgerechten uit Sardinië; culurgiones, panadas, tiricas en seadas
Culurgiones, tiricas, panadas en seadas uit Sardinië; tijdens een fotoreis in Italië genieten we volop van Italiaanse streekgerechten.

Neem een optie op een fotografiereis naar Italië

Je kunt een gratis optie nemen van 10 dagen op een fotoreis naar Italië. Of een betaalde optie voor een langere periode (€ 25). De gratis optie is vooral handig als je nog vrij moet regelen. Bij de betaalde optie houden we een plek voor je vast totdat er voldoende deelnemers zijn voor gegarandeerd vertrek. In ieder boekingsformulier kun je de gratis of betaalde optie aanvinken.

Interesseformulier voor fotoreizen naar Italië

Komt de periode van een ingeplande fotoreis je niet uit, en wil je een andere keer misschien mee? Vul dan het interesse-formulier in. Zo word je in het vervolg op de hoogte gehouden van de fotoreizen die we naar Italië organiseren.

Geplande fotoreizen naar Italië:

Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen keuken

Elke Italiaanse regio heeft zijn eigen eetcultuur en wijnen. Wie tussen de olijfboomgaarden leeft en niet zo veel geld heeft, maakt vooral gerechten met olijfolie en groenten. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de cucina povera van Puglia. In een Noord-Italiaanse regio waar rundvee en varkens worden gehouden, wordt veel roomboter, vleeswaren en kazen in de keuken gebruikt. De stad Bologna, in de regio Emilia-Romagna, wordt daardoor ook wel la grassa genoemd, ‘de vette’, een verwijzing naar de rijke keuken. De borrelplankjes met veel worst, ham en kaas, die wij vaak ’typisch Italiaans’ noemen, komen in feite hier vandaan.

Deel dit met je fotovrienden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

BEL ME NU
+
Bel mij!