Fotoreizen Costa Rica

Fotoreizen naar Costa Rica met Fotowandelaars

Zoek je een bijzondere fotoreis naar Costa Rica met kleine groepjes fotografen? Een fotoreis vol natuurfotografie en dierenfotografie, maar waarin je ook in contact komt met de bevolking? Ga dan mee naar Costa Rica met de fotoreis Mens & Natuur van Fotowandelaars. De enige reisorganisatie met fotoreizen naar Costa Rica waarbij je naast prachtige foto’s van kolibries, krokodillen en toekans, ook portretten van cowboys en vissers langs de Stille Oceaan kunt maken.

Deze fotoreizen zijn ingepland naar Costa Rica. Is dit voor jou geen geschikte reisperiode, vul dan een interesseformulier in:

Geen reizen of workshops gevonden

Ervaren lokale gids én ervaren reisfotograaf als begeleiding

Kies je voor een fotoreis naar Costa Rica met Fotowandelaars, dan kies je voor een ervaren tweekoppige reisbegeleiding. De lokale gids zorgt voor de logistiek van de reis en ik – Lex van den Bosch – zorg als begeleidend fotograaf zorg voor het fotografische programma. Als reisfotograaf-reisjournalist met biologische achtergrond reisde ik het afgelopen decennium driemaal naar Costa Rica voor fotoreportages. Ik maakte reportages over ecotoerisme in Costa Rica, was fotograaf voor het tweejaarlijkse symposium over ecotoerisme in San Jose en verwonderde me keer op keer over de soortenrijke natuur en de vriendelijke inborst van de Costaricanen. Met Fotowandelaars neem ik je mee naar mooiste plekken om te fotograferen.

Fotoreizen door Costa Rica in kleine groepjes

Het maximumaantal deelnemers voor de fotoreizen naar Costa Rica is 8 fotografen. Met een klein groepje heb je minder impact op je omgeving, zodat je dieren en mensen beter kunt fotograferen. Ook krijg je een meer persoonlijke begeleiding bij je fotografie en is er meer ruimte voor het stellen van vragen. In het veld, en tijdens fotobesprekingen.

Toekan en roodoogboomkikker in Costa Rica gefotogrfeerd tijdens een van de fotoreizen
Dieren als de zwavelborsttoekan en de roodoogmakikikker kun je beter fotograferen als je met een kleine groep reist

Soorten fotografie tijdens de fotoreizen in Costa Rica

Natuur- en landschapsfotografie

Natuurfotografie, dierenfotografie en landschapsfotografie nemen een belangrijke plek in tijdens de fotoreizen naar Costa Rica. Uiteraard, want Costa Rica is een land met een enorme diversiteit aan natuurparken dat al in de jaren negentig verkoos om eco-bestemming te zijn. Landschappen komen we in alle soorten en maten tegen in tijdens de fotoreizen in Costa Rica. Van oceaan tot vulkaan, van nevelwoud tot vissersdorp, en van laaglandregenwoud tot savanne.

Mangrovebomen en waterval, twee voorbeelden van landschapsfotografie in Costa Rica tijdens een fotoreis
In Costa Rica is de diversiteit aan landschappen die we tegenkomen tijdens de fotoreis zeer groot

DIERENFOTOGRAFIE

Een bijzondere vorm van natuurfotografie is dierenfotografie. In Costa Rica zul je vaak de telelens pakken om dieren te fotografen. Een brulaap, luiaard of krokodil tijdens een excursie, of vliegende kolibries en ara’s rond de lodge. Heb je een macrolens, neem die dan vooral mee. Bloemen, boomkikkertjes en vlinders kun je er uitstekend mee fotografen in Costa Rica. En hoe langer het brandpunt, hoe makkelijker je ze in beeld kunt krijgen en hoe minder je de dieren verstoort. Heb je geen of weinig ervaring met dierenfotografie, dan kan het veel helpen als je in Nederland een workshop dierenfotografie volgt voordat je op reis gaat.

Dierenfotografie in Costa Rica, tijdens de fotoreis krijg je gegarandeerd heel verschillende soorten voor je lens, zoals kolobries en leguanen.
Dierenfotografie in Costa Rica, tijdens de fotoreis krijg je gegarandeerd heel verschillende soorten voor je lens.

Mens- en portretfotografie bij vissers, boeren en cowboys

We gaan ook op bezoek bij vissers, cowboys en boeren tijdens de fotoreizen in Costa Rica. Bij deze foto-excursies krijg je uitgebreid de gelegenheid om foto’s en portretten van mensen te maken. Je kunt je hierbij ook toeleggen op fotografie van de mens in het landschap. Geposeerd of aan het werk, dat mag je zelf weten, je kunt je eigen voorkeuren volgen. Daarbij zal ik je instructie en begeleiding geven. En natuurlijk helpen we met vertalen.

Portret van visser aan de Stille Oceaan in Costa Rica gefotografeerd tijdens verkenning fotoreis
Visser aan de Stille Oceaan

Uitleg, opdrachten en fotobesprekingen op reis

Omdat de fotoreizen naar een verre bestemming als Costa Rica langer duurt dan een fotoreis in Europa, houden we niet elke dag een fotobespreking met de hele groep. Anders zou het programma te intensief worden. Wel kun je altijd terecht bij de me voor vragen en om foto’s te laten zien. En uiteraard gaan we veel en vaak fotograferen. Ook krijg je uitleg en tips van me hoe je betere dierenfoto’s, macrofoto’s en landschapsfoto’s kunt maken. Ook zal ik op gezette tijden een foto-opdracht uitdelen. Erg leuk om mee te doen, en zeer interessant om te zien wat je groepsgenoten van de opdracht hebben gemaakt bij de fotobespreking.

Fotoreizen voor beginnende én gevorderde fotografen

Zowel als (meer) beginnend als gevorderd fotograaf kun je mee met de fotoreizen naar Costa Rica. Wat vooral van belang is dat je graag fotografeert en dat je met plezier meedoet aan het fotoprogramma.

Fotoreizen in Costa Rica is ook genieten van de tropen

Vergeet – naast het fotograferen – vooral ook niet te genieten van de tropen. Papaja’s, bananen, ananassen en passievruchten, ze smaken allemaal veel beter in de tropen. Want rijp en vers smaakt nu eenmaal veel beter dan verscheept. En dan zijn er nog honderden vruchten zaden en noten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Mooi om te fotograferen, net als de tropische vegetatie.

 

Fotoreizen in Costa Rica is ook genieten van de tropen
Fotoreizen in Costa Rica is ook genieten van wat de tropen te bieden hebben

Neem een optie op een fotografiereis naar Costa Rica

Neem een gratis optie van 10 dagen op een fotoreis naar Costa Rica als je bijvoorbeeld nog vrij moet regelen. Je kunt ook een betaalde optie nemen voor een langere periode (€ 25). Bij de betaalde optie houden we een plek voor je vast totdat er voldoende deelnemers zijn voor gegarandeerd vertrek. Je neemt een optie door de gratis of betaalde variant aan te vinken in het boekingsformulier.

morphovlinders en strelitzia's in tuinen zijn geliefde en kleurrijke onderwerpen voor natuurfotografie in Costa Rica
De kleurrijke tropen in Costa rica met morphovlinders en in tuinen aangeplante strelitzia’s

Interesseformulier voor fotoreizen naar Costa Rica

Op korte termijn niet mee met een geplande fotoreis, maar misschien wel in de toekomst? Vul dan het interesse-formulier in. Zo word je in het vervolg op de hoogte gehouden van de fotoreizen die we naar Costa Rica organiseren.

Geplande fotoreizen naar Costa Rica:

Geen reizen of workshops gevonden
Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!