Fotoreis Sicilië – groepsreis

Fotovakantie naar spectaculair Sicilië met kleine groep fotografen

Sicilië, ruig als de hellingen van de Etna, rauw als de Siciliaanse taal, een eiland met een turbulente geschiedenis in het uiterste zuiden van Italië. Een geweldige bestemming voor een fotoreis vol afwisseling en avontuur. We reizen met een kleine groep in onze eigen minibus. Kortom, een gegarandeerd afwisselende fotoreis met een mooie mix van landschap, cultuur en Siciliaans eten. Een heerlijke manier om al fotograferend het eiland Sicilië te ontdekken!

Vulkanische landschapsfotografie op de flanken van de Etna

Op de flanken van de Etna krijg je de eerste helft van deze fotoreis alle kans om het contrastrijke vulkaanlandschap uitgebreid in beeld te brengen, in al zijn woestheid, ruigheid en onherbergzaamheid. Landschapsfotografie ten top in een surrealistische atmosfeer op de vulkaan! Ontbijten en dineren doen we met uitzicht over de zee, in een heerlijk en gastvrij hotel.

Oudheid, barok en natuurfotografie in de Noto-vallei

Daarna trekken we naar onze agriturismo in het zuiden bij Syracuse, waar Oudheid, Barok en het moderne leven op Siciliaanse wijze met elkaar zijn versmolten. Wat te denken van een Griekse tempel die in de loop der millennia is getransformeerd tot een Domkerk, met de originele zuilen er nog in? Maar ook barokke steden als Noto, duizenden jaren oude kastanjes, natuurparken, wijngaarden, nachtelijke dorpspleinen en citrusplantages komen aan bod in het reisprogramma.

Highlights van de fotoreis naar Sicilië

  • Fotograferen in vulkanische landschappen
  • Architectuurfotografie in barokke steden
  • Excursie met extra lokale gids op de Etna rond de 2000 meter
  • Genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken
  • Verblijf in gastvrije agriturismo tussen de citroenbomen
Een typische waaivorm van een klein berkje op de top van een baby-krater, op de flanken van de Etna vulkaan waar het dikwijls hard waait
Op de flanken van de Etna kun je spectaculaire landschapsfoto’s maken

Soorten fotografie tijdens de fotoreis naar Sicilië

  • Landschapsfotografie op o.a. de Etna
  • Nachtfotografie
  • Architectuurfotografie in barokke steden en op pleinen
  • Natuurfotografie in nationaal park Vendicari
  • Zwartwitfotografie
Na de aarbeving in de 17e-eeuw zijn de steden in de Noto-vallei in barokke stijl herbouwd.
De barokke pleinen zijn prachtige locaties om te fotograferen

Logeren in een hotel met uitzicht op zee en in een agriturismo

De eerste vier nachten van deze fotoreis verblijven we in een hotel in Acireale met uitzicht over zee vanuit de ontbijtruimte en het restaurant. Een fijne en comfortabele plek om fotovakantie te beginnen. Voor het tweede deel van de reis verplaatsen we ons naar een sfeervolle agriturismo tussen de citroen- en sinaasappelboomgaarden op 10 km van Syracuse, waar we in het voorjaar en najaar normaal gesproken buiten ontbijten.

fotocollage van een Agriturismo in de buurt van Syracuse, Zuidoost-Sicilië
Onze agriturismo in de buurt van Syracuse

Genieten van de Siciliaanse keuken

tekst.

Dagprogramma van de fotoreis naar Sicilië

Dag 1 – Aankomst met uitzicht op zee

Samen met de andere fotografen word je opgehaald op het vliegveld van Catania met de minibus. Na een rit van nog geen half uur zijn we bij ons hotel in Acireale met uitzicht over de zee. ‘s Avonds laten we ons verwennen in het restaurant van het hotel en genieten we gezamenlijk van onze eerste Siciliaanse maaltijd.

collage hotel eetzaal uitzicht op zee op sicilië in Acireale
Restaurant en uitzicht over zee in ons hotel in Acireale

Dag 2 – Landschapsfotografie op de flanken van de Etna

Vandaag staat in het teken van landschapsfotografie op de vulkaan. We gaan de Etna op, tot halverwege de oostflank, waar ons te voet een fantastische fotografische uitdaging wacht in een surrealistisch vulkaanlandschap met babykraters. Echt álles is anders op de hellingen van deze actieve vulkaan; de kleuren, de contrasten, de stenen, de planten, het pad waarop je loopt, niets is zoals je het ‘gewend’ bent in dit zwartgeblakerde landschap. Witte berkenstammen contrasteren fel met het donkere vulkaangruis. Best een uitdaging om je foto’s goed te belichten! Lex zal je laten zien hoe je hier het best lowkey foto’s kunt maken. Voor het diner bespreken we samen de foto’s in het hotel.

Berk op de flank van de Etna gefotografeerd tegen de zwarte achtergrond van lavagruis
Berk op de flank van de Etna gefotografeerd tegen de zwarte achtergrond van lavagruis

Dag 3 – Excursie op de Etna naar bijzondere fotolocaties (met extra lokale gids)

We zoeken het nog een stukje hogerop vandaag. Misschien komen we wel terecht in de sneeuw, want met een hoogte van ruim 3300 meter heeft de vulkaan de grootste tijd van het jaar een witte neus. Samen met een exclusief door ons ingehuurde lokale gids maken we een wandelexcursie rond de 2000 meter hoogtelijn om bijzondere fotolocaties te op te zoeken waar anderen niet mogen komen. Een geweldige ervaring die gegarandeerd spectaculaire beelden van het vulkaanlandschap zal opleveren! Een van de hoogtepunten vormen de door de lavastroom verbrande bomen, die na al die jaren nog altijd overeind staan. Voor het eten bekijken we de resultaten tijdens de fotobespreking in het hotel.

Door de lava verbrande dennenbomen op de Etna in de sneeuw met wandelaar, gefotografeerd tijdens een wandelexcursie op de vulkaan de Etna o.l.v. lokale gids tijdens onze fotoreis op Sicilië
Door de lava verbrande dennenbomen op de Etna gefotografeerd tijdens de wandelexcursie o.l.v. een lokale gids

Dag 4 – Lavavelden, cannoli en duizenden jaren oude kastanjebomen

We gaan vandaag fotograferen in een gefortificeerd stadje bovenop een rots, gaan op zoek naar duizenden jaren oude kastanjebomen en brengen wijngaarden in beeld op gestolde lavavelden. Koffie drinken we – begeleid door cannoli – natuurlijk op z’n Siciliaans. Als je er één wilt fotograferen moet je snel zijn, want deze met ricotta gevulde Siciliaanse lekkernijen zijn op voordat je het weet! Fotobespreking hebben we in ons vertrouwde hotel.

Koffie met cannoli, de beste cannoli eet je natuurlijk op Sicilië
Koffie met cannoli, de beste cannoli eet je natuurlijk op Sicilië

Dag 5 – Naar de agriturismo bij Syracuse en architectuur fotograferen in het barokke Ortigia

Na een verplaatsing van zo’n anderhalf uur naar Syracuse besteden we de dag op schiereiland Ortigia, het historische hart van de 2700 jaar oude stad, die ooit gesticht is door de Korintiërs en waar de oude Griekse tempel op het Domplein nog in gebruik is als kerk. Hier dwalen we met onze camera’s over barokke pleinen en struinen door straatjes met gebeeldhouwde details. Dan ene keer pak je een groothoekobjectief om de sfeer van een barok plein vast te leggen, een andere keer zet je je telelens op je body om een gebeeldhouwd detail te fotograferen in de gevel van een huis. We hebben een fotobespreking in onze fijne agriturismo.

Marmeren beeld met duif op het hoofd op het Domplein van Syracuse
Marmeren beeld met duif op het hoofd op het Domplein van Syracuse

Dag 6 – Natuurreservaat Vendicari, zwart-wit fotografie in Noto en nachtfotografie op een Siciliaans dorpsplein

Met versgeperst sinaasappelsap uit de boomgaard van de agriturismo beginnen we de dag in de Siciliaanse lentezon. We hebben een gevarieerde dag voor de boeg met een fraaie fotowandeling in natuurpark Vendicari aan de kust. Misschien dat je wel een flamingo met de telelens kunt vangen. Ook de restanten van de oude tonijnfabriek vormen een mooi fotografisch onderwerp in het natuurreservaat. Na picknicklunch in het zonnetje rijden we naar de prachtige oude stad Noto voor een sessie met zwart-wit fotografie. In de avond wagen we ons aan nachtfotografie op een door palmbomen omzoomd dorpsplein in de omgeving van Syracuse, dat ’s avonds tot leven komt.

Vliegende flamingo in het Siciliaanse natuurreservaat Vendicari
Natuurreservaat Vendicari

Dag 7 – Palazzolo Acreide en een prachtig theater uit de Oudheid

We trekken erop uit om de omgeving verder te verkennen, via een prachtige route naar Palazzolo Acreide. Na een fotosessie in het theater uit de Oudheid gaan we uitgebreid fotograferen in de smalle straatjes van de oude bovenstad. Een waardige afsluiting van een fotografisch avontuur op misschien wel het mooiste eiland van in de Middellandse Zee. In de vooravond bespreken we voor de laatste keer deze reis de foto’s.

Dag 8 – Terugreis vanuit Catania

Aan alles komt een einde, helaas ook aan deze fotoreis op Sicilië. Met de minibus rijden we naar het vliegveld van Catania voor onze vlucht terug.

Prijs, praktische informatie en boeken

Prijs, het boekingsformulier en verdere informatie over deze fotoreis:

Boek flexibel: neem een optie

Misschien ben je op dit moment huiverig om de fotoreis naar Sicilië te boeken. Gelukkig kun je ook een optie nemen. Deze mogelijkheid kun je kiezen door de oranje knop ‘optie te kiezen (naast de oranje knop ‘boeken’). Voor een optie van 3 maanden betaal je € 25.

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!