FAQ

Veelgestelde vragen 

Staat jouw vraag – en dus vooral ook je antwoord er niet tussen? Stuur je vraag naar me toe.

Coronavirus: Als ik een workshop heb geboekt, maar ik zit in quarantaine, ben ik dan mijn geld kwijt?

Aanpassing annuleringsvoorwaarden voor de eendaagse workshops Ook de situatie in Nederland vraagt om meer flexibiliteit. Daarom zijn de annuleringsvoorwaarden nu tijdelijk aangepast. Je kunt nu de workshop kosteloos annuleren tot 48 uur voor de workshop. Binnen 48 uur voor aanvang kosteloos annuleren kan ook, maar dan alleen als door de overheid genomen maatregelen je deelname verhinderen.

Hoe weet ik of een fotoworkshop of wandeling doorgaat?

Bij alle workshops en wandelingen staat aangegeven wat het minimum en maximum aantal deelnemers is en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Zodra er genoeg deelnemers zijn, komt de workshop op garant vertrek. Als een workshop eenmaal op garant vertrek staat, gaat deze altijd door.

Wat gebeurt er als er niet genoeg deelnemers zijn voor een fotoworkshop?

Als er niet genoeg deelnemers zijn voor een fotoworkshop wordt deze een week van te voren geannuleerd. Je ontvangt je betaling volledig terug.

Moet ik direct betalen als ik een fotoworkshop boek?

Je ontvangt na aanmelding de boekingsbevestiging/factuur.  Je boeking is definitief en bindend na het voldoen van de betaling zoals vermeld op de boekingsbevestiging. De betaling dient binnen 5 dagen na de factuurdatum van de boekingsbevestiging te zijn ontvangen.

Voor meer informatie over boeken en betalen verwijs ik je graag naar de Voorwaarden.

Hoe weet ik of het niveau van een fotoworkshop bij mij past?

Bij de fotoworkshops staat vermeld of deze geschikt is voor alle niveaus (niveau 1 & 2), of juist voor beginnende of gevorderde fotografen.

Niveau 1: je wilt leren fotograferen

Je hebt net een camera en je wilt deze graag goed leren gebruiken. Of je fotografeert al een  tijdje maar alleen op de automaat en wil de mogelijkheden van je fototoestel gaan benutten. ik leg de instellingen uit, leer je welke instellingen je wanneer gebruikt en help je bij het maken van goede composities. Tijdens de fotobesprekingen leer van je eigen foto’s en van die van anderen.

Als je bij de Workshops het label Niveau 1 of Niveau 1 & 2 kiest, zit je helemaal goed.

Niveau 2: je bent bekend met de instellingen van je camera

Voor de fotoworkshops met het label Niveau 2 ga ik ervan uit dat je zelfstandig de belangrijkste instellingen van je camera beheerst: diafragma, sluitertijd, iso, belichting en witbalans. Je fotografeert op halfautomaat (diafragmavoorkeur, sluitertijdvoorkeur) en/of handmatig. Hierdoor heb je tijdens de workshop vooral de tijd om met nieuwe technieken, compositie en de inhoud bezig te zijn. De begeleider ben ik altijd in de buurt om je te assisteren of met je mee te denken.

Kies voor een fotoworkshop met de labels Niveau 2  of Niveau 1 & 2.

Twijfel je? Neem even contact op. 

Ik heb een compactcamera. Kan ik dan mee met een fotoworkshop of -wandeling?

Alle camera’s zijn welkom, zolang je deze kunt instellen. Dus ook met een compactcamera. Of met een smartphone met uitgebreide camera-apps. Als je een analoge camera hebt kun je ook mee; dan is de begeleiding anders, omdat we de resultaten niet direct kunnen zien.

Waar vind ik de algemene voorwaarden voor de fotoworkshops en -wandelingen?

 

Deel dit met je fotovrienden
BEL ME NU
+
Bel mij!