Fotowandeling Amsterdam-Centrum: van Rafelrand tot Justitiepaleis

Fotograaf op de rug gezien die de silodam in Amsterdam fotografeert
Fotograaf op de rug gezien die de silodam in Amsterdam fotografeert
Fotograaf op de rug gezien die de silodam in Amsterdam fotografeert
Categorieën: Geen reizen of workshops gevonden
Geen reizen of workshops gevonden Aantal deelnemers min. 2, max. 6 Plaatsen beschikbaar 6 Prijs € 79,- (of € 150,- voor een privéfotowandeling)

Boeken

Geen reizen of workshops gevonden

Focus

Stadslandschappen fotograferen met een mix van nieuwbouw, herbestemming en rafelrandjes

Ten westen van het Centraal Station in Amsterdam is veel gebeurd en gebouwd de laatste decennia. Verlaten panden als een verlaten graansilo die dankbaar in gebruik waren genomen door de underground scene, kregen een herbestemming als woonlocatie. Ook werd er nieuwbouw neergezet. Toch zijn de oude rafelrandjes van de stad nog niet helemaal verdwenen, sterker nog; ze worden er zelfs een beetje gecultiveerd. Met de huidige mix van oud, nieuw, vervlogen en herbestemming is het dan ook prachtig en gevarieerd fotograferen. In een 2,5 uur durende fotowandelworkshop neem ik je mee naar de meest fotogenieke locaties voor je eigen fotografische mini-onderzoek. Onderweg zal ik je van foto-tips voorzien, leuke wetenswaardigheden vertellen en natuurlijk als vraagbaak dienen over zaken als kadrering, belichting en camera-instellingen. Via een ZOOM-videoverbinding bespreken we achteraf een selectie van de foto’s die je gemaakt hebt. Op een af te spreken avond.

Reviews

Programma

Zwerven met de camera door het veranderlijke stadslandschap aan het water

Om 10.30 (of 13.00) uur verzamelen we op 7 minuten lopen vanaf het Centraal Station in Amsterdam. Na de kennismaking op de steiger neem ik je mee voor de fotografische wandelworkshop langs het water. Rond 13.00 (of 15.30) uur nemen we de bus of de boot terug naar het Centraal Station. Als je liever terug wilt lopen, kan dat natuurlijk ook.

Na afloop spreken we een datum af voor een gezamenlijke nabespreking van de foto’s over een Zoom video-verbinding.

Praktische Informatie

Deze workshop valt niet onder de garantie van STO Garant.

Prijs

€ 79,- (of € 150,- voor een privéfotowandeling)
  • Begeleiding met foto-tips door een ervaren buitenfotograaf
  • Verhalen en uitleg over historie en heden van het gebied (naar behoefte)
  • Online fotobespreking achteraf (datum en tijd wordt geprikt in overleg met de deelnemers)

Niet inbegrepen:

Vervoer, eten en drinken.

Begeleiding

In de jaren negentig liep ik hier al te zwerven met mijn camera. Langs de rafelranden van de stad. Meer dan een kwart eeuw later vind ik het nog altijd een van de boeiendste delen van Amsterdam om te fotograferen. Als (inmiddels) ervaren fotograaf neem ik je graag naar een stuk stad dat ik onder mijn ogen heb zien veranderen. Onderweg geef ik je tips, en zal ik je vertellen over architectuur en historie. Ook kun je me van alles kunt vragen over het fotograferen van stadslandschappen en architectuur. Wil je meer weten over camera-instellingen, dan kun je ook bij me terecht.

Niveau

Deze fotowandelworkshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotograferen.

Bijzonderheden

Op deze workshop is het Fotowandelaars corona-protocol van toepassing.